Meren parhaat herkut.

Haudutetut siika-rapu kääröt 

 4 hengelle

Siian ja ravun hieno rakenne ja maku kietoutuvat suloisesti yhteen tässä klassikossa. Muista ettei keittäminen ole haudutusta!

Ainesluettelo

Kääröt:
4 kpl Fishk siikafilettä
8 kpl Fishk tiikeriravun dippipyrstöjä
1 tl hienoa merisuolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
8 kpl hammastikkua

Kastike:
2 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
½ tl kurkumaa
1 tl tomaattipyrettä
1 kpl valkosipulinkynsiä
2 rkl hummerifondia
1 dl kalalientä
1 dl valkoviiniä
5 dl kuohukermaa
½ tl suolaa


Valmistusohjeet

1. Sulata siikafileet ja ravut jääkaapissa, leikkaa siikafile nahattomaksi (saat helposti nahattoman siikafileen, kun vedät vielä kohmeisesta fileestä nahan varovasti irti). Leikkaa siikafileet keskeltä pitkittäin halki, ripottele suola ja pippuri fileiden päälle ja jätä maustumaan hetkeksi.
2. Valmista tällä välin kastike. Laita kattilaan öljy ja lisää kuumaan öljyyn paprikajauhe, kurkuma ja ohuiksi siivuiksi leikattu valkosipuli. Kuullota mausteita hetki ja lisää tomaattipyre, jatka kuullottamista kunnes tomaatti alkaa ottamaan kiinni kattilan pohjaan, tässä vaiheessa lisää valkoviini.
3. Anna seoksen kiehahtaa hetki n. 1min ja lisää joukkoon kalaliemi sekä fondi, sekoita seos tasaiseksi ja lisää joukkoon kerma. Anna kiehua hymyillen kunnes kastike on hieman keittynyt kokoon. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa, maku saa olla voimakas ja sen tulisi olla hieman suolainen. Voit kruunata maun tilkalla anisviinaa.
4. Siirrä kastike syrjään, jotta vältetään liiallinen kokoon keittyminen. Ota halkaistut siikafileet ja aseta jokaiselle fileelle yksi rapu. Kääri file ja rapu rullalle ja varmista kiinni pysyminen hammastikulla. Rullien ei tarvitse tässä vaiheessa olla muotovalioita, koska ne kypsyessään tiivistyvät ja saavat näin lopullisen muotonsa.
5. Kiehauta kastike ja laita rullat kypsymään siihen, laita kansi päälle ja siirrä kattila pois liedeltä, rullat hautuvat kypsäksi noin 7 minuutissa. Jos rullat eivät peity kastikkeeseen tulee niiden päälle kauhoa kuumaa lientä.
6. Nosta kypsät rullat tarjoilu astiaan ja siivilöi kuuma kastike niiden päälle, koristele tillillä ja tarjoile höyrytettyjen puikula perunoiden ja kasvisten kera.


Reseptiin tarvittavat tuotteet

 4 kpl Fishk siikafilettä

 Lisää reseptejämme

 

Tuotteiden sulatusohjeet

Fishk siikafile
- jääkaappi 24h
- huoneenlämpö 6-7h
- kylmä vesi 4h

Fishk dippiravunpyrstöt
- jääkaappi 12h
- huoneenlämmössä ei suositella sulatettavan
- kylmässä vedessä yksittäiset ravut n. 30 min