Meren parhaat herkut.

Mätien tarjoilu

Mädit ovat maultaan merellisistä herkuista yksiä hienoimmista, niiden maun ja tuoksun tulee olla puhtaan merellisiä. Mätien käytössä on hyvä välttää liika maustamista ja yleensä ne eivät tarvitse mausteeksi suolaa ihmeellisempää.

Ainesluettelo

Fishk 100g lohenmäti
Fishk 100g muikunmäti
Fishk 100g siianmäti


Valmistusohjeet

1. Ota mädit sulamaan edellisenä iltana ja anna sulaa jääkaapissa seuraavaan päivään. Nopeampi sulatus aiheuttaa tuotteen vetistymisen, joten se ei ole suositeltavaa. Mädin ollessa vetistä voit kaataa sen tiheään lävikköön, peittää kelmulla ja valuttaa ylimääräisen nesteen pois. Ota huomioon että valuminen kestää n.2h ja tuote tulee säilyttää tämä aika jääkaapissa.
2. Mädin kanssa perinteisiä lisukkeita ovat olleet smetana, hienonnettu sipuli sekä blinit, paahtoleipä tai röstiperuna.
3. Smetanaa tarjoiltaessa lisukkeena, tulee smetana vatkata paksummaksi, tämä estää smetanan valumisen lautasella. Vaahdottaminen ei eroa kermavaahdon vatkaamisesta muuten kuin ajallisesti. Smetana vaahdottuu huomattavasti nopeammin.
4. Sipuli tulee hienontaa terävällä puhtaalla veitsellä. Leikkaa sipulista tasakokoista kuutiota.
5. Saat valmistettua kauniin annoksen kun käytät ruokalusikkaa kuumassa vedessä ja pyöräytät smetanasta lusikan avulla ovaalin pallon kuin jäätelökauhalla jäätelöstä. Voit valmistaa samanlaisen pallon myös kahta ruokalusikkaa avuksi käyttäen. Tätä muotoa kutsutaan Quenelliksi, suomeksi gönelli. Tee gönelli myös mädistä ja asettele sipulikin lautaselle ovaaliin muotoon. Lisää lautaselle blini, röstiperuna tai paahtoleipä ja rouhi mustapippuria annoksen päälle.
6. Tarjoile sellaisenaan oluen ja snapsin kera.


Reseptiin tarvittavat tuotteet

Fishk 100g lohenmäti

Fishk 100g muikunmäti
Fishk 100g siianmäti