Meren parhaat herkut.

Katkarapupannu

Kokonaisia paistettuja rapuja ja valkosipulia, SLURP! Paistamisen aikana irtoava liemi on taivaallisen makuista.

Ainesluettelo

1 kg Fishk kokonaisia katkarapuja
5 kpl valkosipulinkynsiä murskattuna
½ pnt persiljaa
3 rkl öljyä paistamiseen
1 rkl voita paistamiseen
1 tl paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
1 kpl sitruunaa


Valmistusohjeet

1. Anna rapujen sulaa jääkaapissa yön yli ja valuta ne ennen käyttöä.
2. Laita pannu lämpiämään ja lisää pannulle öljy. Lisää pannulle paprikajauhe, cayennepippuri ja ½ valkosipulista. Kuullota mausteita hetki ja lisää pannulle valutetut ravut.
3. Anna rapujen paistua 2 min, lisää joukkoon voi ja loput valkosipulit. Paista vielä 2 min ja lisää joukkoon persilja sekä purista mukaan sitruunan mehu.
4. Tarjoile heti sellaisenaan patongin kera. Ravuista muodostunut liemi on erittäin hyvän makuista dipattavaa. Reseptiin tarvittavat tuotteet

 1 kg Fishk kokonaisia katkarapuja

Lisää reseptejämme


Katkarapujen kuoriminen


Sulatetut kokonaiset katkaravut voit kuoria seuraavalla tavalla:

Katkarapu jakautuu selvästi päähän ja pyrstöön. Ota ravusta kiinni pyrstön ja pään yhtymäkohdasta ja irrota pää pienellä kiertoliikkeellä. Tämän jälkeen irrota pyrstöä suojaava panssari vääntämällä sitä hiukan pyrstön paksummasta päästä. Kuori irtoaa helposti eikä voimaa tarvitse käyttää. Lopuksi vedä pyrstö varovasti pois panssarin suojista ja poista pääly puolella, heti lihan pinnan alla kulkeva ohut tumma suoli. Tämän jälkeen on rapu syötävissä.
Hox!! Ravuissa on usein mätiä mukana, tämä on herkullista syötävää. Muista myös että rapuja saa ja tuleekin imeskellä, koska ravun hieno maku on voimakkaimmillaan juuri siitä irtoavassa liemessä.